Och så lite om mig …

När kreativiteten får utrymme då mår jag som bäst.
Det har tagit mig många år att komma hit, där konsten nu har sin självklara plats och får det utrymme som jag bara kunde drömma om tidigare. 

Jag har tecknat och målat sedan jag var liten. Men som vuxen med små barn fick den sortens skapande mindre och mindre utrymme. Möjligtvis när det fanns tid över och sån tid var i princip obefintlig.
Som grafisk formgivare och illustratör har jag fått utlopp för en del av min skaparlusta. Men det är skillnad att skapa på uppdrag åt kund och att få släppa kontrollen som jag gör när jag målar det som kommer inifrån mig själv. Jag har alltid varit en detaljnörd och älskat att grotta ner mig i millimeterprecision. Samtidigt har det också begränsat mig och en odefinierad längtan av något mer har alltid funnits där. Det var först när jag upptäckte Vedic Art som bitarna föll på plats. Utan att egentligen veta vad jag gav mig in på följde jag min magkänsla. Så rätt det blev och så befriande att plötsligt upptäcka att jag faktiskt kunde släppa krav, måsten och regler på hur det SKA se ut för att vara bra. Den känslan av frihet och sinnesro som infann sig är svår att beskriva och måste upplevas. Jag har hittat ett sätt att uttrycka mig som är lustfyllt och kravlöst, plötsligt ser jag bara möjligheter. 
Det har påverkat mig och mitt sätt att se på mig själv, på min omvärld och på livet. Min vision är att kunna förmedla mina insikter i min konst, på mina kurser och i möten med människor.

60 kilo villkorslös kärlek

Jag ska också be att få presentera Bella, min älskade grand danouis, min själsfrände och trogna följeslagare. Bella flyttade till mig som 2-åring. Hon kom från Ronneby till Piteå i december 2012. Tillsammans har vi vandrat 100-tals mil, hängt på fotbollsläktare i ur och skur, tillbringat timmar i ateljén, bilat genom Sverige, sovit skavfötters i bil, bott på hotell och gått Vedic Art-kurser tillsammans. Sånt som man gör med sin bästis, ni vet. 
I hennes obekymrade värld finns ingen stress eller oro. Hon är som balsam för själen med sin vänliga utstrålning och sitt lugn. Ett lugn som smittar av sig och som till och med kan få hundrädda att slappna av, trots hennes respektingivande kroppshydda och den kraft hon besitter. Det är mycket hund att tycka om – 60 kilo villkorslös kärlek!

"My windows aren't dirty … that's my dog's nose art"